Sariater Hotsprink Bandung – Gie Holiday

Gie Holiday

Fantastic Holiday

Sariater Hotsprink Bandung

Sariater Hotsprink Bandung
Sariater Hotsprink Bandung

Sariater Hotsprink Bandung

SARIATER HOTSPRINK BANDUNG

Nikmati khasiat air panas di kolam mandian Sariater Hotsprink Bandung (Ciater), yang sudah terkenal ke seluruh pelosok Jawa Barat. Tempat pelancongan Bandung ini kegemaran untuk berehat bersama keluarga ini merupakan a must visit place bagi siapa pun yang melawat ke bandar Bandung.

Uniknya, mata air panas Sariater Hotsprink Bandung berasal dari kawah aktif Gunung Tangkuban Parahu Bandung yang letaknya tidak terlalu jauh dari tempat pelancongan ini. Selain dialirkan ke mandian, air panas tersebut mengalir melalui sungai sepanjang 2,000 m Sariater Hotsprink Bandungyang kemudian menjadi sejuk dan digunakan untuk kepentingan pengairan tanah persawahan. Konon menurut petani tempatan, air ini lebih dapat mempengaruhi kualiti tuaian berbanding air biasa..

Tempat pelancongan Sariater Hotsprink Bandung ini terasa semakin menawan dengan suguhan udara pergunungan yang sejuk serta pemandangan ladang teh yang luas. Selain suasana tempatan yang selesa, anda juga boleh memanfaatkan air di tempat ini untuk terapi kesihatan. Konon kandungan belerangnya yang sesuai untuk menyembuhkan pelbagai penyakit seperti lumpuh, sakit sendi, gangguan saraf, tulang, dan pelbagai penyakit kulit lain bila dilakukan secara teratur

Sariater Hotsprink BandungSariater Hotsprink bandung dengan Pemandangan alam dengan suguhan udara pergunungan yang sejuk serta pemandangan ladang teh yang luas, semakin menambah nilai pengalaman yang dalam ketika pelancong berkunjung ke daerah ini.

Anda bisa melawat tempat ini gunakan Sewa Kereta Bandung  kami,atau bisa masukan tempat ini dalam pakej pelancongan bandung anda kepada kami ..


CONTACT FAST RESPONSE

WHATSAPP +6287721397816

EMAIL : agisupala@gmail.com

Guest Book

Kereta Sewa Bandung

G.Holiday adalah salah satu Operator Tour & Travel Perunding terkemuka di Bandung dan telah melayani keperluan perjalanan Bandung dan Sewa Kereta pelancong yang berkunjung ke Bandung & Jakarta. Booking Kereta Sewa di Jakarta Bandung dengan Online. Dapatkan maklumat promo rate kami melalui Facebook Gieholiday! atau telefon ke +62 87721397816 Bandung Car

Menu

Archives